Takka

Suurin osa sisutuksestamme löytyi Robert Mills Architectural Antiques & Reclamationista (RM) Bristolista, Länsi-Englannista. Siellä kului rattoisasti yksi päivä mittanauhaa ja mielikuvitusta venyttäessä. R. Mills on sittemmin ikävä kyllä mennyt nurin.

Takan koristeellinen kehikko löytyi RM:ltä, täyttä puuta tämäkin. Sen koristeaiheista yläosan pilasterit yhdistävät joonialaista pylvästyyliä ja kaivertajan omaa mielikuvitusta. Joonialaista edustavat voluutta/voluutti (yläosan kiertyvä koristeaihe, joka päättyy heliksiin) ja uritettu runko. Taiteilijan oma osuus pylvään alakolmanneksella sisältää kukka-aiheen, kenties ruusun ja koristekuvioita. Sama kukka-aihe toistuu muuallakin huonekalussa.

Takka itsessään on saatu ”köyhäinapuna” The Gallows Birdistä Niittykummusta ja edustaa nykysuuntausta sähköllä toimivine hiilloksineen ja liekkeineen. Lämpövastuskin siinä joskus oli, mutta se sanoi sopimuksen irti.

Takanreunuksella törröttävä komea gramofoni on merkiltään Ereola. Verkkohaku ei tuottanut osumia, jotka olisivat valottaneet soittimen historiaa. Jos joku tietää enemmän, otamme tietoa mielellämme vastaan. Kyseessä on matkagrammari, jonka saa kätevästi pakattua salkkuunsa: sen äänivarsi ja kaiutin ovat molemmat irrotettavia, ja niille on omat lokeronsa laukussa. Soittimen lahjoitti meille hyvä ystävämme Birgitta alias Biergitta.

Soitin on jo kärsinyt asiakkaiden innokkaissa kynsissä, joten ole kiltti ÄLÄ RÄPLÄÄ!

Muita sisustukseen liittyviä otsikoita: